getsko_p (getsko_p) wrote,
getsko_p
getsko_p

Текст обращения Москалём написано "русинским языком".


Хотя с ошибками, но Москаль Г.Г. за время правления в Закарпатье неплохо изучил русинский язык. Речь идет не о нескольких ошибках им написанного русинского текста, а в том, что Москаль практически показал, что русинский и Русинский и украинский языки это разные языки. Приглашаем специалистов к чтению текста Москаля на русинском языке: (Как "русинско"-украинского переводчика Г.Москаль рекомендует А.Клюєву использовать его "заступника" РУСИНА Нестора Шуфрича, который неоднократно публично заявлял, что считает себя русином, а также подаем сами частично перевод некоторых русинских слов в скобках. Хоть умрите украинцы, но понять русинский текст без переводчика не сумеете!!!

“Важеный (уважаемый) пане Ондраше (Андрее)! Уткрыття словенськыми поліціянтами пудземного тонеля, ШТО прокладеный на окраині Унгвара пуд украиньско-словенськым готаром (кордоном), указує на вто, ош украйиньскі контрабандисты использувуть у своёму ділови методы латинсько-америцькых колег, котрі под земльов совавут (суют) у США наркотикы ай нелегалув.
Айбо в нашум случайи поражає не лем наглость контрабандистов, айбо й докус (полная) бездіятильность украйиньскых силовых структур, котру нияк ни мош ани объяснити, ани оправдати. Изонандженый (напичканный) з послідньым словом технікы тонель дійствовав май мало пару рокув. Совали ним не лем цигеретликы (сигареты), айбо й нелегалув, а може быти, што й наркотикы ай оружіє (типирька йсе унадить (расследует) следствіє). Айбо нич не ясно, што всьый сись час чинили розвудчикы-пограничникы, котрі мали не допустити сякоє, ай СБУ тай МВД. И кулько бы щи совали тым тонелём цигаретликы, кидь бы ни словенскі поліциянты. Подкарпатя має гриницю не лем из Словенском, айбо и з Мадарщинов, Польшов тай Румынійов. Ци ниє такі же тонелі пуд носом у пограничникув и пуд сими странами? Прошу вас файно (надо писать, красно), ги секретаря РНБО, вутворити (образовать) комісію, ош бы файно изучила усі обстоятельства копаня тонеля ай причины бездіятельности силовых органов Подкарпаття ай пограничникув тай изонаджити (привлечь) их ид отвіту». Пора и другим украинско-галицким поляко-украинцам подучить русинский язык и не болтать, что он лишь диалект украинского...

САЙТ ПОДКАРПАТСКАЯ РУСЬ


    
Tags: ЕС, власть, закарпатская колония Украины
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment